Spring til indhold
Hjem » Hvordan kan jeg sikre, at min webside er mobilvenlig?

Hvordan kan jeg sikre, at min webside er mobilvenlig?

For at sikre din webside er mobilvenlig og lever op til især Googles krav til mobilvenlighed – skal den optimeres. Her er et par tips til, hvordan du sikrer, at din webside er mobilvenlig.

Denne artikel tager udgangspunkt i at, du bruger WordPress.

Vælg et responsivt design

Vælg et theme med et mobilt design, som er enkelt, overskueligt og som har en let og brugervenlig navigation. Det vil sige et responsivt theme til din webside. Responsive betyder, at din webside automatisk tilpasser sig forskellige skærmstørrelser og enheder.

Alle WordPress themes er efterhånden responsive, men det er en god idé at sikre, at themet performer godt på en mobil og en Ipad før du køber det.

Det kan du gøre manuelt ved at afprøve themets eventuelle demosite, men test det også ved at køre det igennem
Googles site til test af mobilvenlighed.

Vælg et theme med hurtig indlæsningstid

Optimer din hjemmeside for hurtig indlæsningstid på mobile enheder ved at reducere filstørrelser, fjerne unødvendige plugins og scripts og anvende caching. Googles test af indlæsningshastighed fortæller dig i detaljer om indlæsningstid.

Optimér indholdet på websiden

En hurtig webside handler ikke kun om dens design og struktur. Det handler også om indholdet. Brug store, letlæselige skrifttyper og billeder af god kvalitet, der er optimeret til mobilvisning.

Et godt billede fylder lidt i kilobytes, og er optimeret til mobilvisning. Sørg også for, at dine billeder er responsivt designet, så de automatisk tilpasses forskellige skærmstørrelser.

Optimer dit indhold, så det er let at læse og forstå på mindre skærme. Brug korte afsnit, overskrifter og bullet points for at gøre det mere læseligt.

Strukturer dit indhold

Sørg for at dit indhold på dine sider er struktureret, så det støtter søgemaskiner i at forstå og indeksere indholdet, så det giver bedre visninger til brugerne.

Sørg for at din webside er webtilgængelighed

Loven om Webtilgængelighed på websider trådte i kraft i september 2018. Siden er mange websider blevet mere tilgængelige for webbrugere med funktionsnedsættelse. Læs mere på digst.dk

Du tænker sikkert, at webtilgængelighed ikke har nogen indflydelse på mobil visning at gøre, men det har det, og det er en parameter, som Google indirekte tager med i sin analyse af din webside.

Loven om webtilgængelighed gør internettet tilgængeligt for de personer, som på den en eller anden måde er forhindret i at tilgå websider og som har brug for digitale hjælpemidler til at forstå indholdet. Sørg for, at din webside lever op til standarderne i WCAG 2.0 AA.

Heldigvis er mange themes udviklet efter standarden og du kan finde plugins, som kan hjælpe dig til at analysere og rette op på din websides grad af webtilgængelighed.

Test, test, test

Test dit indhold, mens du bygger din webside op – side for side og brug Googles Mobile-Friendly Test til at tjekke, om din hjemmeside lever op til Googles krav til mobilvenlighed, som er beskrevet i begyndelsen af artiklen.