Spring til indhold
Hjem » Mountainbikedæk i 2023 – Læs om forbedringerne i mtbdæk i 2023

Mountainbikedæk i 2023 – Læs om forbedringerne i mtbdæk i 2023

I 2023 er der sket betydelige fremskridt inden for mtbdæk. Dæk udgør en vigtig del af din performance og sikkerhed. Her opsummerer vi et par områder der er forbedret inden for mountainbikedæk i 2023.

I 2023 har der været bemærkelsesværdige fremskridt inden for dæk til mountainbike. Bl.a. tubeless-teknologien har gjort sig gældende med bedre punkteringssikkerhed og muligheden for lavere dæktryk. Avancerede materialer som kulfiber og kevlar har bidraget til vægtbesparelser og øget slidstyrke.

Læs også guiden: ‘ Sådan vælger du mountainbikedæk’ på mountainbikedæk.dk

Samtidig har der været fokus på at forbedre greb og kontrol på forskellige underlag og at fremme bæredygtighed og miljøvenlighed inden for produktionen af mountainbikedæk.

Nogle mest solgte mountainbikedæk i 2023

Her præsenterer vi dig for nogle af de mest populære og anerkendte mountainbikedæk i populære i 2023.

Maxxis Minion DHF

Dette mountainbikedæk har længe høstet anerkendelse for sit fremragende greb om sporet og kontrol i forskellige terræner – især på det stenede og tekniske spor.

Se Maxxis Minion DHF dækket her

Maxxis er kendt som en af ​​de førende producenter af mountainbikedæk, og de har opnået en betydelig popularitet og anerkendelse i cykelverdenen af flere årsager. Det skyldes bl.a. kvalitet, ydeevne, forskning og udvikling samt Maxxis engagement i mountainbikemiljøet.

Schwalbe Hans Dampf

Dette Schwalbe dæk er populært for sin alsidighed og fremragende greb på forskellige underlag. Dækket tilbyder en god beskyttelse mod punkteringer.

Se Schwalbe Hans Dampf 29″ dækket her

Mountainbikedæk fra Schwalbe udmærker sig bl.a. ved, at de er lette at montere, det har et godt greb, lav vægt og punkteringsbeskyttelse.

Continental Mountain King

Mountain King har længe været et af Continentals mest populære dæk. Dækket er kendt for sin holdbarhed og pålidelighed.

Dækket har et godt greb på både våde og tørre spor og klarer sig godt i næsten alle terræner. Continental har gennem årene introduceret flere teknologier i deres dækdesign for at sikre ydeevne og holdbarhed.

Se Continental Mountain king 29″ dækket her

Continentals egen unikke gummiblanding Black Chili Compound er beviset herpå, og den er helt særlig, fordi den giver et bedre greb, lav rullemodstand og lang holdbarhed.

Specialized Ground Control

Ground Control er populært blandt mountainbike-ryttere, der ønsker et hurtigt dæk med et godt greb om skovbunden. Dækket klarer sig godt på både stier og i XC-løb.

Se Specialized Ground control 29″ dækket her

Specialized har et bredt dæksortiment, som omfatter forskellige mønstre, bredder og gummiblandinger, der giver rytteren mulighed for at vælge det dæk, der bedst passer til deres præference og stil.

 

Tubeless er blevet forbedret

I løbet af 2023 har vi bemærket, at tubeless igen har taget et skridt op ad popularitetsskalaen.  Tubeless-dæk har vist sig at have flere fordele. De tillader lavere dæktryk, hvilket kan øge greb og fart samt styreegenskaber og komfort.

Samtidig reducerer tubeless-dæk risikoen for punkteringer, da de eliminerer det mest almindelige punkteringspunkt – den indvendige slange. Der er også blevet udviklet bedre tætningsvæsker, som effektivt tætner mindre huller og holder dækket oppustet i tilfælde af punktering.

Avancerede materialer og bedre slidstyrke

Mountainbikedæk i 2023 bygger på avancerede materialer for at give dækket bedre præstationer og lavere vægt. Det ses bl.a. i kulfiberforstærkede dæksider og kevlarforstærkede slidbaner, som bidrager til forbedret stivhed og slidstyrke i dækket uden at gå på kompromis med vægten.

Dækproducenterne har også præsenteret nye gummiblandinger og dækkonstruktioner, som skal forbedre vejgreb og sænke rullemodstanden på hårdt pakket jord, løs grus og mudrede stier.

Bedre greb på forskellige underlag

Nye mountainbikedæk i 2023 har også vist takter indenfor dækkenes greb, mønster og slidbane. Dækproducenterne har eksperimenteret med forskellige slidbanemønstre og dybder, som skal give et bedre greb på våde, tørre, stenede eller mudderfyldte spor.

Mountainbikedæk med større knopper og dybere riller, for at forbedre trækkraften og grebet, har desuden set dagens lys. Samtidig er der også blevet arbejdet på at optimere dækkets sideknopper for at forbedre greb og stabilitet i tekniske sving.

Dæk med mindre Co2-aftryk

Mange af de store dækproducenter som Schwalbe og Continental er begyndt at udvikle mountainbikedæk, som minimerer miljøpåvirkningen og Co2-aftrykket. Gummi er ikke et bæredygtigt materiale, men der kan optimeres ved at indføre genbrugsmaterialer og forbedre produktionsprocesserne for at minimere affald og CO2-udledning.

Der er også blevet fokus på at forlænge levetiden for dækkene ved at designe dem med bedre slidstyrke og slidbanekonstruktioner, der kan udskiftes separat.