Spring til indhold
Hjem » WordPress theme – 8 ting du skal gå efter før du køber et nyt

WordPress theme – 8 ting du skal gå efter før du køber et nyt

Leder du efter et nyt WordPress theme? Her gennemgår vi 8 ting du bør være opmærksom på, hvis du ovevejer at investere i eller hente et gratis WordPress theme. Det handler om at finde det bedste tema til din WordPress webside, da det i sidste ende kan afgøre succesen af din webside.

Afklar hvad du har brug for – før du vælger wordpress theme

I valget af WordPress theme, er det vigtigt at afklare dine behov – før du vælger. Vi har ofte tilbøjelighed til at se efter det designmæssige og i mindre grad, hvilke funktioner temaet har. Tænk over, hvilke funktioner du har brug for på din webside. Er det en blog, en webshop eller bare en lille virksomhedswebside, du skal til at lave?

Gratis eller premium WordPress theme?

Man får mest design, funktionalitet og for pengene, når man vælger et premium theme. De gratis WordPress-temaer kan skam godt være gode, men de har typisk færre funktioner end premium-temaer, som omvendt kan have for mange muligheder fordi, de er designet til at være multi-funktionelle. Begge scenarier kan i sidste ende begrænse dine muligheder for at tilpasse din webside.

En anden ulempe ved et gratis theme og så skal du påregne support, hvilket kan gøre det vanskeligt at få hjælp, hvis du har problemer med dit tema.

I sidste ende kan det forekomme, at de gratis WordPress themes kan indeholde sikkerhedsrisici, fordi de gratis temaer ofte ikke er underlagt samme niveau af kvalitetskrav som premium-temaer.

Du kan installere de gratis WordPress temaer direkte inde fra selve WordPress – > Udseende -> Tilføj tema og eksperimentere med dem derfra. Et premium theme skal købes og installeres i WordPress. Det er også nemt at gøre.

8 ting du bør undersøge, før du vælger

Der er flere faktorer, du bør overveje:

1. Responsivt design

Sørg for, at temaet har et responsivt design, der giver en optimal oplevelse på forskellige enheder og skærmstørrelser, f.eks. desktop, tablet og mobil. Check det ud på din tabet og mobil og bemærk, hvordan det er at bruge. Er det nemt at navigere? Hvordan bliver sider, produkter og billeder vist?

2. Funktioner

Overvej, hvilke funktioner og egenskaber, du har brug for, og vælg et tema, der understøtter disse. Hvis du f.eks. vil have en webshop, skal temaet have indbygget e-handel-funktionalitet eller kunne integreres med en e-handelsplugin. Er det en blog eller portfolio, du er ved at udvikle, skal du undersøge hvordan themet understøtter det.

3. Brugervenlighed

Vælg et theme, der er let at navigere og tilpasse, så du kan oprette din webside uden at skulle have dyb teknisk viden. Et tema med en brugervenlig brugerflade og tilpasningsmuligheder er afgørende for at oprette en webside hurtigt og effektivt.

4. Sikkerhed:

Sikkerhed bør altid være din top-prioritet. Det er en god idé at vælge et theme, som er populært og som kommer fra en velrenommeret producent. Disse temaer bliver ofte hyppigere opdateret og regelmæssigt vedligeholdt for at øge performance og sikkerheden.

5. Hastighed

Et hurtigt og mobilvenligt WordPress tema er vigtigt for at forbedre brugeroplevelsen og placeringen på søgemaskiner. Vælg et tema, der er optimeret til hurtig indlæsning og har en ren og optimeret kode. Flere af de store og omfattende multifunktionelle temaer har ry for at være kodemæssigt komplekse og belaste din WordPress installation. Check evt. hvordan dit WordPress theme performer på GTmetrix.com eller Google Mobile freindly test

6. Kompatibilitet

Vælg et tema, der er kompatibelt med de seneste versioner af WordPress og er testet med andre vigtige plugins, som du planlægger at bruge.

7. Support og dokumentation

Vælg et tema, der har god dokumentation og support, så du kan få hjælp, hvis du har brug for det.

8. Pris og økonomi

Det tager tid at finde et WordPress theme som passer til dine forventninger. Som nævnt findes der et stort udvalg af både gratis og betalte WordPress-temaer at vælge imellem. Overvej dit budget og vælg et tema, der passer til det. Nogle betalte temaer kan være mere omfattende og have flere funktioner end gratis temaer. Du kan sagtens vælge et gratis wordPress theme, som kan spare dig mange penge, især hvis du er på et stramt budget.